Denim

Denim

ISKUR Group’un 1990’da kurulduğu yıldan bu yana geldiği yolu incelediğimizde, aslında Türkiye sanayisinin de özetlemiş oluyoruz.

30 sene önce Kahramanmaraş’ta pamuk, çırçır ve pamuk yağı üretimi ile başlayan yolculukta bügün gelinen noktada, 8 ayrı sektörde, 18 işletme ile hizmet veren bir sanayi devinden bahsediyoruz.

2015 yılında kurulan Iskur Denim, aslında Iskur Grup’un tekstil yatırımlarının önemli bir halkası.

4 ayrı Open End iplik işletmesi, 1 adet Vortex iplik işletmesi, 2 adet Ring işletmesine sahip olan Iskur Grup, sadece Iskur Denim’in iplik ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda yurt içindeki ve dışındaki birçok firmanın çok önemli bir iplik tedarikçisi. 

Bu kadar büyük bir iplik kaynağına sahip olmak, Iskur Denim’İn ürünlerinin kalitesi ve çeşitliliği açısından çok önemli bir değer taşıyor.

Tam entegre bir tesis olan Iskur Denim’de, 36 halat kapasiteli indigo boyama makinesinde boyanan iplikler, yine Iskur Grup’a ait olan dokuma işletmesinde dokunuyor ve özel tasarlanan finish makinelerinde, benzersiz görünümlü kumaşlar elde ediliyor.

Iskur Denim’i rakiplerinden ayıran önemli bir fark da, firmanın kurucusu Kadir Kurtul’un doğup büyüdüğü topraklara verdiği önemi, tüm iş yaşantısına yansıtmış olması.

Sahip olunan 2,5 milyon m2’lik alanda bugün halen Organik Pamuk üretiliyor ve organik tarım yapılıyor. Üretilen organik pamuklar, Iskur Grup’un sahip olduğu işletmelerde ürüne dönüşüyor.

Ayrıca, doğal enerji kaynaklarına çok büyük yatırımlar yapılıp, işletmelerin sadece üretimlerinde değil, üretim kaynaklarında da sürdürülebilirliği sağlanıyor.

70.000.000 kWh elektrik üreten rüzgar enerjisi yatırımı, 

Yılda 5,64 GWh elektrik üreten güneş enerjisi sistemleri yatırımı hep bu anlayışın birer uzantısı.

2018 yılında kurulan Re-Cycled iplik üretim tesisi ise Iskur’un atık yönetimi ile ilgili politikalarını özetliyor. Bugün günlük 50 ton üretim kapasitesine ulaşmış olan Re-Cycled iplik üretim tesisinde, tüm tekstil atıkları değerlendiriliyor ve yeniden üretime kazandırılıyor.

Üniversite işbirliği ile kurulan Ar-Ge merkezinde tüm işletmeler için geleceğe yönelik teknoloji ve prosesler kurgulanıyor.

Bunların bir sonucu olarak WAW- We Are Water mottosuyla geliştirilen projede, indigo boyamada kullanılan su miktarı ‰ 95’e varan oransa azaltılıp, yapılan tüm diğer sürüdürülebilirlik çalışmalarıyla bir bütünlük sağlanıyor.

Bugün yıllık 18 milyon metre denim üretimi ve Iskur Grup’un 30 yıllık tekstil uzmanlığı ile, Türkiye’deki önemli ihracatçı konfeksiyonculara ve Avrupa’da İtalya, Almanya, Hollanda, Ingiltere ve İspanya’daki denim markalarına servis veren Iskur Denim, 2019 yılında satış gücünün genişlemesiyle ABD ve Uzak Doğu pazarına da girmeyi hedefliyor. Iskur Denim’in müşterileri arasında Tommy Hilfiger, Jack&Joneses, Zara, Massimo Dutti, Top Shop, River Island, Ahlers, Pioneer, Lui Jo, Pinko, Twinset, H&M, Asos, Mavi, LCWaikiki bulunmakta.

Denim koleksiyonlarında, trend görüntüleri ve pazar beklentilerini harmanlayan Iskur Denim’in konseptleri, sürekli yeni geliştirilen ürünlerle zenginleştiriliyor.